Novi Izgled Lokalnih Rezultata na Google-ovoj Pretrazi - Brisbane Digital

U poslednja dva meseca bili smo svedoci velikog broja promena vezanih za Google. Nakon što je objavljena vest o Alfabetu, uticaja koju je ta vest imala na berzu, kao i promene Google-ovog logo-a, došao je red na prve promene u vezi sa rezultatima Google pretraga.

Promena koju ste mogli da primetite jeste novi izgled “lokalnih rezultata”. “Lokalni rezultati” su rezultati koji pomažu osobi koja pretražuje da najlakše dodje do firme (biznisa) za uslugu koju je ta osoba tražila. Dakle, ukoliko ste u Google ukucali frazu ‘zubari Novi Sad’ dobićete ovakve rezultate:

zubari novi sad

Novi izgled lokalnih rezultata na Google

Kao što se sa slike može videti, prva dva rezultata u ovom slucaju predstavljaju adwords, odnosno Google oglase. Zatim sledi jedan “organski” (“prirodni”) rezultat pretrage, a za njim sledi tri “lokalna rezultata”, posle čega slede ostali “organski” rezultati Google pretrage.  Više lokalnih rezultata dobije se u ovom slučaju klikom na polje gde piše “more zubari”. Lokalni rezultati su nekad pozicionirani direktno ispod Google oglasa, dok je nekada iznad lokalnih rezultata smešten određeni broj prirodnih rezultata, sve zavisi od slučaja do slučaja.

Ono što je značajno za sve one koji se bave ovom industrijom jeste da se rangiranje sajtova na “lokalnim pretragama” nije bitno promenilo, što znači i da su svi faktori koji utiču na rangiranje sajtova na rezultatima “lokalnih pretraga” ostali isti.

Update 2021.

Lokalni rezultati 2021. godine za auto servise u Novom Sadu.